Føreropplæringen er strukturert i trinnvis format, oppdelt i fire trinn. Hvert trinn fastsetter nødvendige forutsetninger som er avgjørende for et fruktbart utbytte av undervisningen på neste trinn. Ved fullføring av opplæringen, skal eleven besitte de nødvendige kunnskaper, ferdigheter, holdninger, og den motivasjon som kreves for å kjøre i tråd med hovedmålet. Hvert trinn inkluderer obligatoriske deler med et bestemt antall timer som alle må fullføre. Antall timer nødvendig på trinn 2 og 3 før man kan påbegynne de obligatoriske seksjonene, varierer. Læreplanen oppgir mål som må nås på de ulike trinnene. Kunnskaper, ferdigheter, holdninger, motivasjon og innsatsvilje spiller en rolle i å bestemme nødvendig opplæringsomfang for å nå disse målene.
Trinn 1 er trafikalt grunnkurs som gir eleven en grunnleggende forståelse av trafikk og innsikt i førerrollen. Dette kurset er en felles opplæring for de lette førerkortklassene. Fokuset i kurset ligger mer på selvforståelse enn på trafikkreglene. Det vektlegges sterkt risikoforståelse og konsekvenstenkning. Kursets pedagogikk er basert på samtaler, diskusjoner og problemløsning. På denne måten har myndighetene og trafikkskolene som mål å utvikle bevisste og ansvarlige førere, og samtidig engasjere dem i arbeidet med å redusere antall trafikkulykker. Kurset er på 17 timer og er obligatorisk for alle elever.
Trinn 2 fokuserer på å utvikle grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse. I dette trinnet skal eleven lære å mestre bilen teknisk, med hovedvekt på kjøring uten å være distrahert av andre trafikanter. Det inkluderer også å lære kontroll over og tilsyn med kjøretøyet. Mot slutten av trinnet skal eleven gjennomføre en obligatorisk trinnvurdering. Basert på sine prestasjoner i denne vurderingen, skal eleven reflektere over i hvilken grad målene for trinnet er oppnådd. Dette er essensielt for å sikre at eleven er rustet for å dra nytte av videre opplæring.
Trinn 3, den trafikale delen, viderefører opplæringen ved å fokusere på å utvikle elevenes ferdigheter i å beherske kjøring i variert trafikk. Eleven skal kunne kjøre selvstendig og sikkert, reflektere over egen motivasjon og vilje til å anvende kunnskapene oppnådd gjennom trinnet, og utvikle bevissthet rundt samhandling med andre trafikanter. I løpet av dette trinnet inngår et 4-timers obligatorisk sikkerhetskurs på bane. Mot slutten av trinnet skal eleven gjennomføre en obligatorisk trinnvurdering. Basert på sine prestasjoner, skal eleven evaluere i hvilken grad målene for trinnet er nådd. Dette er avgjørende for å sikre at eleven er forberedt for den videre opplæringen.
Trinn 4 representerer den avsluttende fasen av føreropplæringen, med fokus på risikoforståelse og innsikt i trafikken som et helhetlig system. I dette trinnet skal eleven oppnå den kompetansen som er nødvendig for å kjøre i henhold til det overordnede målet for hele opplæringen. Dette innebærer at eleven skal demonstrere ansvarlighet, ta nødvendige forholdsregler og samarbeide effektivt med andre trafikanter. Trinnet omfatter et 13-timers obligatorisk sikkerhetskurs på vei, som er essensielt for å fullføre opplæringsprogrammet.
Trafikk1 Trafikkskole er dedikert til å tilby deg som elev en så effektiv opplæring som mulig, og vi oppfordrer til samarbeid med din private ledsager. Dette samarbeidet gir deg en unik mulighet til å gjennomføre en trygg og effektiv opplæring hos oss. Før opplæringen starter, er det essensielt at du setter deg grundig inn i følgende informasjon.
Søknad om førerkort:
Du finner søknaden om førerkort på Statens vegvesens nettside: http://www.vegvesen.no/forerkort/foreropplaering. Dersom du benytter briller eller medikamenter som kan påvirke kjøreevnen, kreves det en attest fra henholdsvis optiker eller lege (synsprøve for kjøreopplæring). Denne attesten må du ta med til Statens vegvesen når du skal avlegge teoriprøven.
Ved oppmøte på Statens vegvesen for avleggelse av praktisk prøve, er det obligatorisk å medbringe gyldig og godkjent legitimasjon med tydelig skrift og klart bilde. Dersom du benytter briller eller kontaktlinser, må en optikerattest også fremvises. Det er viktig at du leser nøye gjennom informasjonsskrivet som du mottar fra Statens vegvesen når førerprøven er bestilt.
Som følge av nye regler innført av Statens vegvesen, er det nå påkrevd at alle elever fremviser gyldig legitimasjon samt bevis for gjennomført trafikalt grunnkurs før all øvelseskjøring. Dette gjelder både ved kjøreskolen og under privat øvelseskjøring.
Trafikk1 Trafikkskole er underlagt taushetsplikt. Dersom du har behov for å diskutere personlige forhold eller gi tilbakemeldinger om opplæringen, er du hjertelig velkommen til å ta dette opp med oss. Det er viktig for oss å motta tilbakemeldinger fra deg om det er aspekter ved opplæringen vi kan forbedre.
Ved forhindringer som gjør at du ikke kan gjennomføre en planlagt time, er det essensielt at du varsler oss i god tid, og senest kl. 12.00 siste virkedag før timen. For timer på en mandag må avbestilling skje senest fredagen før. Obligatoriske timer krever avbestilling senest tre virkedager før den planlagte gjennomføringen. Dersom avbestilling ikke skjer innen disse fristene, vil vi være nødt til å kreve betaling for timen, da det er umulig å fylle plassen med en annen elev på så kort varsel. Skulle det være nødvendig for oss å avbestille en time, vil dette gjøres så tidlig som mulig. Manglende overholdelse av disse avbestillingsreglene vil resultere i at eleven belastes full pris for timen.
Som elev ved Trafikk1 Trafikkskole er du selv ansvarlig for å følge opp og holde oversikt over dine avtalte timer, uavhengig av om disse er booket direkte på kontoret, over telefon, eller i bilen.
Forskuddsinnbetalte pakker kan ikke refunderes eller overdrages til andre.
All undervisning mot kontant, du vil få tilsendt vipps eller fakturainnbetaling gjennom TABS. (TABS, Administrasjons og bookingssider for kjøreskoler).
MERK: Det er ikke førerkortgaranti knyttet til pakketilbudene.
MERK: Forskuddsinnbetalte pakker refunderes ikke. Tilbudet i pakketilbudene vil om ikke annet er avtalt, gjelde i 12 måneder fra første gangs innbetaling.
Etter 12 måneder blir tilgodehavende beløp i pakketilbud justert i henhold til den da gjeldende prisliste.
Etter 18 måneder uten registrert opplæring vil reskontroen bli nullet ut.
Gebyret til NAF (glattkjøring)og gebyrene til Biltilsynet er ikke inkludert i pakkeprisene.
Gratis henting og bringing til kjøretimer inkluderer områdene Røyken, Asker og Bærum.
Ja, det tilbys hovedsaklig tre forskjellige fordelspakker:
- PÅBYGNINGSPAKKE 10 kjøretimer
- PÅBYGNINGSPAKKE 20 kjøretimer
- OBLIGATORISK PAKKE + 10 kjøretimer
Se priser for mer info.
Kjøretime dag 45min - kr 750,-
Kjøretime kveld 45min - kr. 850,-
Kjøretime lørdag/søndag 45min - kr 1 100,-
Ja
Ja, men du må ha fylt 16 år.
Fullført trafikalt grunnkurs.
Du må være minst 16 år gammel.
Kjøretøyet kan ikke veie mer enn 3500 kg.
Ledsageren må være over 25 år og ha hatt førerkort kontinuerlig de siste fem årene.
Et ekstra innvendig speil for ledsageren.En rød L må være synlig bak på bilen.
Ta kontakt med Statens vegvesen, de gir deg svar på dette.
Søke om førerkort kan du gjøre på hjemmesiden til Statens vegvesen. Det kan du gjøre ved å logge inn på din side hos Statens vegvesen på vegvesen.no
© 2025 Trafikk1 Trafikkskole | Alle rettigheter forbeholdt
Personvern
Trafikk1 Trafikkskole tar forbehold om endringer og skrivefeil på nettsiden. Vi streber etter å holde informasjonen oppdatert.